Fairytale


Er was eens...
 een beginnende naaister met nog niet erg veel naaiervaring. Die droomde van zelfgemaakte kledij, tassen en vooral van prachtige stoffen en combinaties. Op een dag wandelde ze langs een stoffenwinkel. De prachtige rollen stof in de etalage lokten haar naar binnen. En daar zag ze winkelrek na winkelrek glitterstof, jeans, velours, teddyfleece, kortom nog meer fantastische aanlokkelijke stoffen. Met in de hoek van de winkel een mandje met couponnen, kleinere lappen stof.
In de mand zag de beginnende naaister een kleurrijke lap katoen. Deze kon ze absoluut niet laten liggen. Ze moest en zou de lap stof, waarvan ze nog niet wist wat ermee te maken, mee naar huis nemen. Eenmaal thuis legde de naaister de lap in de kast. Beetje bij beetje deed de naaister meer naaiervaring op en telkens wanneer ze thuis kwam met nieuwe stofjes verdween de prachtige sprookjeskatoen een beetje verder naar het donkerste hoekje van de kast. De kast vulde zich met stof en er werd zoveel stof bijgepropt dat de naaister het overzicht verloor. Maar op een zonnige lentedag besloot ze dat de lenteschoonmaak dit jaar zou beginnen met het opruimen van de stoffenkast. 
Zo ontdekte ze helemaal achteraan in de kast, in het donkere hoekje, de lap sprookjeskatoen.
Dit keer besloot ze de lap niet zomaar weg te leggen. Er moest eerst iets genaaid worden! Na een tijdje nadenken besloot de naaister er een deken van te maken. De sprookjeskatoen was immers veel te mooi om aan flarden te knippen. Wat blijkt nu, de stof combineert zeer mooi met een zachte roze fleece. En samen vormen ze een magisch dekentje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten